Gepubliceerd op:
15
januari
2024

Minder Mobielen Centrale zal vanaf nu de diensten voortzetten onder de naam 'Mobitwin'. Deze naamswijziging heeft geen invloed op de dienstverlening.

MobitWin Mechelen en Sint-Katelijne Waver

Ondanks de naamswijziging zal er geen enkele verandering zijn in de dienstverlening die Mobitwin biedt. Zorgbedrijf Rivierenland zorgt voor de coördinatie in Sint-Katelijne-Waver en Mechelen met als doel om  mensen met een beperkte mobiliteit te ondersteunen.

Lees hier hoe je een rit aanvraagt bij MobitWin Mechelen of Sint-Katelijne-Waver.

Word vrijwilliger

Mobitwin Mechelen en Sint-Katelijne-Waver doet een oproep aan gemotiveerde individuen die willen bijdragen aan onze missie om mobiliteit te bieden aan degenen die het nodig hebben.

Wil jij als vrijwillige chauffeur meehelpen om de zelfstandigheid van mensen te vergroten. Wil je deel uitmaken van ons team? Of wil je als vrijwilliger helpen bij de telefooncentrale? Contacteer ons dan via 

240 centrale in Vlaanderen, Wallonië en Brussel

De eerste Minder Mobielen Centrales werden in 1982 opgericht door Mpact. Ondertussen zijn er meer dan 240 centrales, verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Samen vertegenwoordigen ze 40.000 leden en 3.000 vrijwilligers, die jaarlijks 400.000 trajecten afleggen, goed voor 10,5 miljoen verreden kilometers. Ook bij Zorgbedrijf Rivierenland konden we met de Minder Mobielen Centrale al veel mensen naar hun bestemming brengen. Van januari t.e.m. november 2023 hebben we maar liefst 13.211 ritten verzorgd voor onze 700 leden. Deze indrukwekkende prestatie is mogelijk gemaakt door de inzet van ons toegewijde team van 58 vrijwillige chauffeurs, die zich dag in dag uit inzetten om mobiliteit te bieden aan degenen die het nodig hebben.

Chauffeur

Vanaf nu zetten we dit succesverhaal verder onder de nieuwe naam Mobitwin. De naam is al langer bekend in Wallonië en Brussel en wordt nu ook in Vlaanderen uitgerold. Mobitwin staat synoniem voor mobiliteit, verbondenheid en inclusiviteit. Mobitwin biedt een betaalbaar alternatief voor mensen die het nodig hebben.