Gepubliceerd op:
2
maart
2022

In deze Week van de Vrijwilliger geven we het woord graag aan vrijwilliger Nicole. Zij vertelt hoe een dag in ons woonzorgcentrum er voor haar uitziet. Nicole is een onmisbare schakel in Roosendaelveld. Net als al onze geweldige vrijwilligers!

"Wanneer ik om 7.15u aankom in Roosendaelveld, zit een bewoonster al gewassen en aangekleed in het salon van het knusse appartementje. Ze heeft niet goed geslapen, dus zet ik meteen thee en geef ik haar een kop. Al snel volgt een tweede bewoonster. Tijd voor het ontbijt dus. Er is keuze genoeg: wit of bruin brood, met smeerkaas, choco, confituur of een sneetje kaas. Ik maak wat toast en breng nog meer thee en koffie.

"Daar is bewoonster nummer drie, net uit bad en met de haartjes gewassen. De haardroger en borstel zorgen ervoor dat de haren in model worden gebracht. Deze dame kan wat hulp gebruiken bij het ontbijten. Ik snijd haar boterham in kleine stukjes en help haar met het eten en drinken.

"Al snel is daar ook een volgende bewoonster. Van haar weet ik wat ze graag eet: ‘bokes’ met choco en koffie met melk en één suikertje. De laatste twee bewoners laten even op zich wachten, dus ik ruim alvast wat op, zet de vaatwasser aan en neem even pauze. Tussendoor sla ik graag eens een babbeltje. Soms hoort daar een lach bij, soms een traantje.

"Daarna maak ik het boodschappenlijstje en gaan we samen naar het winkeltje. Eens terug, ruim ik alles op en zet ik het nodige klaar voor het middagmaal. Dan is het tijd om afscheid te nemen en naar de brasserie te gaan om er van de dagschotel te genieten.

"Na de middag help ik zelf in de brasserie. Bewoners en bezoekers geef ik er graag wat lekkers om te eten en te drinken. Als zij geholpen zijn, ontsmet ik de tafels en de toog, vul ik de besteksets aan en reinig ik de spoelbakken. Dan nog even de lege bakken wegzetten en de koelkasten aanvullen. Tot ik om 17u opnieuw naar huis vertrek, voor wat deugddoende rust."


Wil je zelf ook een handje toesteken als vrijwilliger? Neem dan meteen een kijkje bij de vrijwilligersvacatures van wzc Roosendaelveld.