Gepubliceerd op:
25
september
2023

Voortaan trekt iedere donderdag een groepje bewoners van wzc Roosendaelveld naar de Mechelse basisschool de Baan. Hier helpen zij mee fruit te schillen, als gezond tussendoortje voor de kinderen.

Donderdagmorgen 14 september trokken zeven bewoners van wzc Roosendaelveld hun wandelschoenen aan voor een wandeling richting basisschool De Baan. 

Eenmaal aangekomen op hun bestemming staken ze meteen de handen uit de mouwen. Fruit sorteren, schillen, ... . Door de inzet van de bewoners kan iedere leerling uit de lagere afdeling een stuk fruit als tussendoortje opeten.

Gezonde tussendoortjes voor ieder seizoen

Ieder seizoen staat in het teken van een ander gezond tussendoortje. Zo draait het in de herfst om fruit en zullen we in de winter meer soep en groentesnacks aanbieden. Wanneer in de lente het betere weer terugkomt, staat zuivel centraal. In de zomer trakteren we op gezonde en frisse hapjes. Het initiatief is voordelig voor zowel de school als het woonzorgcentrum. Wzc Roosendaelveld zocht naar activiteiten voor haar bewoners en de school is op hun beurt verheugd dat ze van het eten van fruit een gezellig klasgebeuren kan maken.

 

Foto: Iris Rits